freeapog130@gmail.com

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πάμε για τη ρελ''Α''νς!





Σε δυναμική αντεπίθεση προχωράμε πλέον οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Απογευματινής, καθώς σήμερα 2 Φεβρουαρίου καταθέσαμε αίτηση πτώχευσης προσωπικά ΚΑΤΑ του (και ) εκδότη, μοναδικού και πραγματικού μετόχου της Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ, Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου . Μετά απ αυτό ζητήσαμε και έγινε δεκτό το αίτημά μας για αναβολή της εκδίκασης της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, για τις 13 Απριλίου, ώστε τα δύο θέματα, ως απολύτως συναφείς υποθέσεις, να συνεκδικαστούν. 
 

Με άλλα λόγια, εφόσον αποδεικνύουμε με στοιχεία ότι ο (πρώην κατά δήλωση του ιδίου εργολάβος) Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος είναι ο μοναδικός, πραγματικός μέτοχος και ιδιοκτήτης της Απογευματινής (καθώς η ΑΕ αποτελεί το νομικό μόνο προκάλυμμα του φυσικού προσώπου), εάν πτωχεύσει η εταιρεία Απογευματινή πρέπει να πτωχεύσει και ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπο. Δηλαδή ή θα πτωχεύσει και η Απογευματινή και ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος ή δεν θα πτωχεύσει ούτε η εταιρεία ούτε ο ίδιος, και άρα θα πρέπει να εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους εργαζόμενους. Είναι στο χέρι του να επιλέξει.


Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι είμαστε και οι μόνοι από τους πιστωτές που δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ από τον Ιούλιο, δεδομένου ότι πριν και μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης η εταιρεία εξοφλεί τράπεζες, προμηθευτές, εφορία, με δυο λόγια τους πάντες πλην των εργαζόμενων. Ο στόχος προφανής: Να μας εξαναγκάσει να παραιτηθούμε από τα νόμιμα δικαιώματα μας, να μας πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι, να μας ξεφορτωθεί χωρίς λεφτά και μετά –ποιος ξέρει;- να λειτουργήσει εκ νέου την Απογευματινή ή το apogevmatini.gr. Ποιος μπορεί όμως να παραιτηθεί από την ίδια του τη ζωή;


Το δικαστήριο απεδέχθη το αίτημα μας για αναβολή της εκδίκασης της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας προκειμένου να εκδικαστεί ταυτόχρονα με την αίτηση των εργαζόμενων για πτώχευση προσωπικά του μοναδικού πραγματικού μετόχου και ιδιοκτήτη της Απογευματινής Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου στις 13 Απριλίου.

Εν συνεχεία εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η επιχείρηση «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» εναντίον των εργαζόμενων ζητώντας –άκουσον άκουσον!- να στερηθούμε οι επί επτά πλέον μήνες απλήρωτοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και συντάκτες του δικαιώματος να διεκδικούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα δεδουλευμένα μας. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε κατ΄ αρχήν απορρίψει το αίτημα της επιχείρησης για έκδοση προσωρινής διαταγής υπέρ της επιχείρησης, η οποία επανήλθε χθες με νέο αντίστοιχο αίτημα. Για μία ακόμη φορά το αίτημα της επιχείρησης για προσωρινή διαταγή εις βάρος των εργαζόμενων απορρίφθηκε πανηγυρικά. Αναμένουμε την οριστική απόφαση του δικαστηρίου, έχοντας πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στους δύο κρίσιμους μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ μας: στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ.Πάνο Σόμπολο και στη διευθύντρια της Απογευματινής κ.Γιώτα Αντωνοπούλου, η οποία υπήρξε πραγματικός καταπέλτης ακυρώνοντας με στοιχεία όλους τους ψευδείς ισχυρισμούς της εταιρείας. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την έντιμη στάση της κ.Αντωνοπούλου, η οποία -όπως και η ίδια είπε ξεκινώντας την κατάθεση της- ως διευθυντικό στέλεχος θα είχε κάθε συμφέρον να συνταχθεί με την εταιρεία, επέλεξε όμως συνειδητά να καταθέσει υπέρ των εργαζόμενων, διότι πολύ απλά οι εργαζόμενοι λέμε την αλήθεια και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η κατάθεση της συνέτριψε όλα τα ψεύδη της πλευράς Σαραντόπουλου, η οποία επιχείρησε να κάνει το άσπρο- μαύρο, δίνοντας ρεσιτάλ παραπληροφόρησης όσον αφορά στα χρέη της επιχείρησης, τη βιωσιμότητα της εφημερίδας και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο ιστορικός αυτός τίτλος μπήκε στη σημερινή περιπέτεια. Πλέον αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος «σκοπίμως έριξε το καράβι στα βράχια» ώστε να ξεφορτωθεί τους εργαζόμενους χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ και στη συνέχεια να κάνει τα όποια παιχνίδια του με τον τίτλο.

Καταλυτική υπήρξε επίσης η κατάθεση του κ.Σόμπολου, ο οποίος στο ερώτημα ποιον γνωρίζει η ΕΣΗΕΑ ως μόνο ιδιοκτήτη της εφημερίδας και με ποιον συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης, απάντησε ξεκάθαρα και με το κύρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ πως μόνος πραγματικός μέτοχος είναι ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος

 

Από τη στιγμή αυτή οι εργαζόμενοι της Απογευματινής ξεκινάμε ένα νέο αγώνα. Γνωρίζουμε πως είναι ένας αγώνας δύσκολος. Όμως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τα δικαιώματα μας, για την απόδοση Δικαιοσύνης και για την επιβίωση μίας από τις πλέον ιστορικές εφημερίδες της χώρας. 

Εργαζόμενοι στην "Α"

Δεν υπάρχουν σχόλια: