freeapog130@gmail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ "Α"

Μία ακόμη δικαστική δικαίωση για τους εργαζόμενους της Απογευματινής, καθώς απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, που είχε καταθέσει  η διοίκηση της επιχείρησης , ουσιαστικά σε βάρος μας  και τα οποία είχαν συζητηθεί στις 2 Φεβρουαρίου.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ειδικότερα ότι το αίτημα του διευθύνοντος συμβούλου της "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ" Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου να στερηθεί από τους εργαζόμενους η δυνατότητα διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας με κάθε νόμιμο μέσο, είναι αβάσιμο και απορριπτέο. Εγινε αντίθετα αποδεκτή η κύρια παρέμβαση των εργαζόμενων  με το ιδιαίτερα σημαντικό σκεπτικό του δικαστηρίου  ότι  η επιχείρηση δεν βρίσκεται  στην πραγματικότητα σε κατάσταση παύσης πληρωμών.

Το δικαστήριο δηλαδή μπήκε στην ουσία της αίτησης πτώχευσης και έκρινε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παύσης πληρωμών.

Για αυτό και δεν έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της επιχείρησης (όπως και δύο φορές είχε απορριφθεί το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο το αντίστοιχο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής εις βάρος των εργαζόμενων).

Οι εργαζόμενοι δια των συνηγόρων μας αποδείξαμε με την κύρια παρέμβαση μας, προσκομίζοντας στοιχεία αλλά και με μαρτυρικές καταθέσεις, ότι στόχος της "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ" με την αίτηση πτώχευσης ήταν να μας εξοντώσει οικονομικά, προκειμένου να αποχωρήσουμε οικειοθελώς και να παραιτηθούμε από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που νόμιμα δικαιούμαστε. Με άλλα λόγια, να μας πετάξει στο δρόμο.

Η νέα αυτή δικαστική νίκη μας δείχνει ότι η μεθόδευση αυτή της ιδιοκτησίας, αποκλειστικά εις βάρος των εργαζόμενων, δεν μπορεί να περάσει έτσι απλά. Δείχνει ότι οι εργαζόμενοι έχουμε και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου στο πλευρό μας. Δείχνει επίσης ότι τα στοιχεία και η επιχειρηματολογία μας είναι ισχυρά, πολύ απλά γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, και περιμένουμε πλέον την απόφαση επί της αίτησης πτώχευσης, με την πεποίθηση  ότι και πάλι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: