freeapog130@gmail.com

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Γενική Απεργία αύριο Τετάρτη (11/5/2011) – Το αθηναϊκό ραντεβού των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ αύριο στις 11:00 στο Μουσείο


Από το blog GreekTv

Γιατί απεργούμε! Από που θέλετε να αρχίσουμε;


Ως κάλεσμα για την αυριανή πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ επιλέγουμε να βάλουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ στις 13 Μαρτίου! Από τότε ως την αυριανή απεργία της 11ης Μαϊου, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Κι όμως τα συνδικαλιστικά μας όργανα αρκούνται και πάλι σε ανακοινώσεις, χωρίς πολιτική δράσης, χωρίς θέσεις. (ακόμη και για τις εκλογές που ετοιμάζονται, θέσεις απαιτούνται, έτσι;)

Αύριο ο κλάδος των ΜΜΕ, εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα, σε κάθε θέση δίνουν ραντεβού για τη συγκέντρωση και πορεία στο Μουσείο στις 11.00 το πρωί.
Η ανακοίνωση του Διασωματειακού( δημοσιεύεται παρακάτω) "ξέχασε" να επισημάνει τη συγκέντρωση.

Γιατί απεργούμε:
(11.3)
Γιατί, στο μεταξύ, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις τους έχουν «βγάλει τα μαχαίρια» και επιτίθενται συστηματικά σε όλες τις κατακτήσεις μας:

Μειώνουν τους μισθούς, όπως στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ όπου μέσα σε ένα χρόνο το εισόδημα των συναδέλφων μειώθηκε κατά 30%...
Καταπατούν τα «θεσμικά» δικαιώματά μας, όπως το ωράριο, οι υπερωρίες ή τα κυριακάτικα, με αξιώσεις σαν αυτές στα αθλητικά τμήματα του «Πήγασου»…
Απολύουν μαζικά συναδέλφους. Μετά το κύμα των απολύσεων, που προηγήθηκε, είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στην απασχόληση. Γι’ αυτό, οι εργοδότες αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση για τις θέσεις εργασίας, ενώ συστηματικά υποβαθμίζουν τις υποχρεώσεις τους φτάνοντας να ζητούν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποζημιώσεων και μεγαλύτερη «χαλαρότητα» στην προστασία που προβλέπει για τους εργαζόμενους η νομοθεσία…
Προωθούν τις πιο έξαλλες μορφές «ελαστικοποίησης»των εργασιακών σχέσεων, φτάνοντας να εισάγουν στον τομέα της ενημέρωσης ακόμα και τη διαβόητη «εκ περιτροπής» εργασία.
Παρανομούν με τον πιο ασύστολο τρόπο, παρακρατώντας δεδουλευμένα για πολλούς μήνες και φτάνοντας ακόμα και να καρπώνονται τις εισφορές προς τα Ταμεία.
Μειώνουν ετσιθελικά 25% από τις αμοιβές – συμφωνίες με τους φωτορεπόρτερς.

Απέναντί μας, εκτός από τους εργοδότες, βρίσκεται και η Κυβέρνηση, με την πολιτική του μνημονίου, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., που ανοίγει το δρόμο για τη μείωση του εισοδήματος των συναδέλφων στα δημόσια ΜΜΕ εξαπολύοντας ταυτόχρονα, επίθεση και κατά των συνταξιούχων μας από τους οποίους έχει μειώσει δραματικά τις συντάξεις τους.

Ετσι, με τη γενικότερη πολιτική της, ανοίγει το δρόμο στην απληστία των εργοδοτών προς την πλήρη απορρύθμιση και ασυδοσία σε ό,τι αφορά τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.


Και η ανακοίνωση του ΣυντονιστικούΗ Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καλεί του εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις του κλάδου και Ομοσπονδίες από τις 6 η ώρα το πρωί της Τετάρτης 11 Μαίου μέχρι τις 6 η το πρωί της Πέμπτης 12 Μαίου 2011 μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Στόχος είναι να απαντηθούν δυναμικά οι συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών με στόχο την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη, την άρνησή τους να υπογραφτούν νέες ΣΣΕ, η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών συντακτών, τεχνικών υπαλλήλων και φωτορεπόρτερς, με την επιβολή εκ περιτροπής εργασία, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, μονομερή αλλαγή ειδικότητας, την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, με τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση του αγώνα μας.

Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο) να μετάσχουν στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα.

Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους".


---

Απεργιακό κάλεσμα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΟΡΘΩΤΩΝ Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στα πανεργατικά συλλαλητήρια της Τετάρτης 11 Μαΐου, σε όλες τις πόλεις της χώρας, ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, την ολοένα εντεινόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία και τις συντονισμένες απόπειρες υποτίμησης της ζωής όλων μας.

Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ στην Αθήνα:
11 π.μ.
Στουρνάρη και Πατησίων (Πολυτεχνείο),
μπροστά στο πανό του Συλλόγου

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: