freeapog130@gmail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Το ψήφισμα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον "Α.Τ."


 


Οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου ζητούν την κατανόηση των αναγνωστών, καθώς η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στα περίπτερα, δεδομένου ότι μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των εργαζομένων της εφημερίδας (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία.


Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα των δημοσιογράφων και τα αιτήματά τους: «Εμείς, οι δημοσιογράφοι στον «Αδέσμευτο Τύπο», αναγκαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε 24ωρη απεργία, κάτι που αποφασίζεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της 17ετούς έκδοσης του φύλλου, εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων και επιδομάτων. Η Διοίκηση της εφημερίδας μάς οφείλει την εξόφληση Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, την προκαταβολή Δεκεμβρίου, καθώς και σε μερίδα των εργαζομένων το επίδομα αδείας. Η λήψη της απόφασης για την πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης κρίθηκε ως επιβεβλημένη, καθώς οι δεσμεύσεις που μέχρι πρόσφατα λάβαμε από τον εκδότη κ. Δημ. Ρίζο για εξομάλυνση της κατάστασης, δεν έχουν υλοποιηθεί. Σημειώνεται, ότι προς όφελος της βιωσιμότητας της εφημερίδας, ανεχθήκαμε τη μη προσαρμογή του μισθολογίου επί χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα, εν έτει 2011, να αμειβόμαστε με τη ΣΣΕ που υπεγράφη το 2006, συνεχίζοντας όμως να εργαζόμαστε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης. Με τον τρόπο αυτό, αποδείξαμε και εμπράκτως ότι βασική μέριμνα και πρόθεσή μας, ως δημοσιογράφων του «Αδέσμευτου Τύπου», είναι η διατήρηση και η ανεμπόδιστη έκδοση του φύλλου. Εννοείται, ότι ζητούμε από τη Διοίκηση την ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την εφημερίδα και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών, την εξόφληση Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, την προκαταβολή Δεκεμβρίου, καθώς και το επίδομα αδείας που οφείλεται σε μερίδα των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: