freeapog130@gmail.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Με ψήφισμα "απάντησαν" οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ της Εκκλησίας

Να σταματήσει η ηγεσία της Εκκλησίας κάθε δρομολογημένη εξέλιξη σχετικά με το Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητούν με ψήφισμά τους οι 33 εργαζόμενοι.
Παρά την προχθεσινή συνάντηση που είχαν με τους μητροπολίτες Ελασσώνος και Χαλκίδος που είχε πραγματοποιηθεί σε θετικό κλίμα, τελικά οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο υπογραμμίζουν πως δεν θα δεχτούν τις δραματικές περικοπές των εισοδημάτων τους, ούτε θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας που τους ζητήθηκε.
Από την πλευρά της η διοίκηση της Εκκλησίας υποστηρίζει πως αν δεν δεχθούν να βάλουν και οι εργαζόμενοι νερό στο κρασί τους τότε δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον στο Ρ/Σ.

Αναλυτικά το ψήφισμα των εργαζομένων:

Οι τριάντα τρεις εργαζόμενοι στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνουμε έκκληση στη Διοίκηση της Εκκλησίας να αποσύρει τη μεθόδευση για δραματική μεταβολή των εργασιακών συνθηκών, που αιφνιδιαστικά μας ανακοινώθηκε.
Παραμονές Χριστουγέννων ενημερωθήκαμε, από τους αρμόδιους της Ιεράς Συνόδου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού, ότι πρέπει να υποβάλλουμε εγγράφως την παραίτησή μας και να υπογράψουμε νέα δυσμενή σύμβαση ως απλοί υπάλληλοι, απεμπολώντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα ως δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι ραδιοφωνίας. Επιπλέον οι νέες ατομικές συμβάσεις που προτείνονται θα επιφέρουν δραματικές και πρωτοφανείς περικοπές των εισοδημάτων μας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Καταγγέλουμε ότι μας ζητήθηκε εκβιαστικά να υπογράψουμε άμεσα, διαφορετικά θα απολυθούμε.
Θεωρούμε απάνθρωπο να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση σε κάθε εργαζόμενο, πόσο μάλλον όταν τέτοιες μέθοδοι ακολουθούνται από τη Διοίκηση της Εκκλησίας, που θα έπρεπε να προσεγγίζει με αγάπη, κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας τους ανθρώπους της
Επιπλέον διαμαρτυρόμαστε έντονα διότι τορπιλίστηκε η διαδικασία του διαλόγου, η οποία είχε ξεκινήσει μέσω των εκπροσώπων μας. Ελπίζουμε, μετά την άρση των απαράδεκτων μεθοδεύσεων, αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί.

Μετά τη Συνέλευση των εργαζομένων του Ραδιοφωνικού Σταθμού, της 21ης Δεκεμβρίου 2011, δηλώνουμε ότι:
1) Είμαστε επαγγελματίες και δεν δεχόμαστε καμία εργασιακή υποβάθμιση.
2) Πληρωνόμαστε αποκλειστικά με βάση τα όσα προβλέπουν οι Συλλογικές μας Συμβάσεις και οι νόμοι του κράτους και κανείς δεν υπεραμείβεται, όπως σκοπίμως διαδίδεται.
3) Ζητούμε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί και είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως άλλωστε κάνουμε από την ίδρυσή του.
4) Απορρίπτουμε κάθε εκβιαστική μεθόθευση που υποβαθμίζει το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας και βυθίζει στα τάρταρα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
5) Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο, συντονισμένοι με τις επαγγελματικές μας Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ).
    Μετά από εικοσιδύο χρόνια ιστορίας και στην κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα, θεωρούμε αναγκαίο ο 89,5, η «άλλη φωνή στα FM», να συνεχίσει να φθάνει σε κάθε σπίτι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: