freeapog130@gmail.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή συμπαράστασης στους εργαζόμενους του «ALTER»




Αγωνιζόμενοι συνάδελφοι του «ALTER»,

οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής», που – παρότι δικαιωμένοι στα δικαστήρια - παραμένουμε απλήρωτοι, από τον Ιούλιο του 2010, δίχως επιδόματα ανεργίας και αποζημιώσεις, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα που δίνετε με συνέπεια και μαχητικότητα, και την ελπίδα να έρθει σύντομα η νίκη.

Γνωρίζουμε, δυστυχώς από πρώτο χέρι, την αγωνία και τις βιοποριστικές δυσκολίες που βιώνετε. Γνωρίζουμε το πικρό αίσθημα της αδικίας να φορτώνονται εργαζόμενοι χρέη ή υποτιθέμενα "χρέη" από κακοδιαχείριση, παράλληλες «μπίζνες» και το κόστος της ευζωίας των ιδιοκτητών. Μετά όμως από τις «ασύμμετρες» επιθέσεις που δεχθήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε ως κλάδος και ως εργαζόμενοι αυτής της χώρας, γνωρίζουμε επιπλέον, συνάδελφοι του «ALTER», και το εξής:

Έχουμε δύναμη, μόνο αν σταθούμε ενωμένοι, όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Κάθε λουκέτο, κάθε αναστολή έκδοσης, κάθε "πάγωμα" πληρωμών, κάθε απόλυση, κάθε πίεση για υπογραφή ατομικής σύμβασης, αφορά όχι μόνο εκείνον που το υφίσταται ως άτομο, αλλά όλους τους εργαζόμενους, σε όποιο μέσο κι αν εργάζονται. Όποιος βλέπει τη φωτιά να καίει το σπίτι του γείτονα, πρέπει να ξέρει ότι σύντομα μπορεί να φτάσει και στο δικό του. 
Για αυτό και η υπόθεση του «ALTER» είναι υπόθεση όλων μας.

Οι εργαζόμενοι της “Απογευματινής” θα είμαστε εμπράκτως στο πλευρό σας με κάθε τρόπο, και ευχόμαστε  ο αγώνας να γίνει συλλογικός και να διευρυνθεί, και πάνω από όλα να καταφέρετε να διασφαλίσετε τα δεδουλευμένα σας και τις θέσεις εργασίας σας.

Εργαζόμενοι στην "Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: