freeapog130@gmail.com

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζουμε... στό δρόμο της Νίκης!



Μία ακόμη θετική εξέλιξη σε δικαστικό επίπεδο είχαμε τη περασμένη Παρασκευή οι επί πέντε μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της Απογευματινής, καθώς ανεβλήθη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει εναντίον μας η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”. 
 
Υπενθυμιζεται ότι η “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να μην επιτρέπεται στους απλήρωτους και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζόμενους ούτε καν την προσπάθεια είσπραξης των χρημάτων μας, με κατασχέσεις ή άλλους νόμιμους τρόπους.

Το δικαστήριο είχε καταρχήν στις 24 Νοεμβρίου απορρίψει το αίτημα της επιχείρησης για έκδοση προσωρινής διαταγής, χαρίζοντας μας μία πρώτη και σημαντική νίκη. Και αυτό διότι οι εργαζόμενοι δια των δικηγόρων μας ασκήσαμε κύρια παρέμβαση προσκομίζοντας στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, παρόλο που έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, εξακολουθεί να πληρώνει όλους τους πιστωτές της, με μόνη εξαίρεση εμάς τους εργαζόμενους, και άρα ότι στόχος της διοίκησης της επιχείρησης με την αίτηση πτώχευσης είναι να μας εξοντώσει οικονομικά, προκειμένου να αποχωρήσουμε οικειοθελώς και να παραιτηθούμε από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που νόμιμα δικαιούμαστε.

Η αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων της επιχείρησης εις βάρος μας για τις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται και η αίτηση πτώχευσης της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” συνιστά μία ακόμη νίκη για τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι μας λύνει τα χέρια ώστε να συνεχίσουμε όλο αυτό το διάστημα να προβαίνουμε σε νομικές κινήσεις, διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματα μας. Και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.
 
Την ίδια στιγμή από την πλευρά του διευθύνοντα συμβούλου της “'Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” κ.Κώστα Σαραντόπουλου αφήνουν να διαρρεύσει ότι θα υποβληθεί πρόταση προς τους εργαζόμενους για εύρεση λύσης.Οι εργαζόμενοι από την πλευρά μας περιμένουμε να ακούσουμε την πρόταση αυτή και θα τη σταθμίσουμε, με γνώμονα τη διασφάλιση των χρημάτων μας και των θέσεων εργασίας μας σε αυτή την ιστορική εφημερίδα, για τη σωτηρία της οποίας εχουμε παλέψει περισσότερο από κάθε άλλο όλους αυτούς τους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: