freeapog130@gmail.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στα ΜΜΕ ΣΗΜΕΡΑ στις 20.00 στην ΕΣΗΕΑ! Να είμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ εκεί!

 Δεκάδες συνάδελφοι παραμένουν από τις 12 το μεσημέρι στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, απαιτώντας από τα μέλη του ΔΣ που βρίσκονταν σε συνεδρίαση το αυτονότητο: Να δημιουργηθεί προεδρείο και η ΕΣΗΕΑ να λειτουργήσει ξανά ως Σωματείο δίνοντας τις απαντήσεις που αρμόζουν στους εργοδότες που καταπατούν αυτό το διάστημα κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και κεκτημένου, με πρόσχημα την "κρίση" που οι ίδιοι - και οι φίλοι τους - δημιούργησαν. 
Καθώς για μια ακόμη φορά τα μέλη του ΔΣ δεν έλαβαν καμμία απόφαση, οι συνάδελφοι καλούν τους εργαζομένους του κλάδου να στηρίξουν την κινητοποίηση με την παρουσία τους και συγκαλούν Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στα ΜΜΕ απόψε (Τρίτη) στις 20.00 στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ.

ΟΛΟΙ/-ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ!

Ανταπόκριση της συγκέντρωσης από ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

Update 18:28

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ  ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Μόλις έληξε η συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κατά την οποία -και παρά τις σφοδρές πιέσεις των εργαζόμενων στον Τύπο για άμεση κύρηξη απεργίας- δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Εξαιτίας αυτού, ο συγκεντρωμένος κόσμος παραμένει στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ και καλεί σε γενική συνέλευση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ απόψε στις 20:00, οπότε και τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης θα δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους.

Καλούνται εργαζόμενοι/ες να πάνε από τώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

 



Update 16:45
Αυτή τη στιγμή περίπου 25 εργαζόμενοι του κλάδου έχουν μπει στην αίθουσα που συνεδριάζουν τα 7 μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (υπάρχει και όγδοος, ο Τσαλαπάτης, που βρίσκεται στο γραφείο του και δεν κατεβαίνει στο Δ.Σ....) και πιέζουν για κήρυξη απεργίας. Αν δεν παρθεί σχετική απόφαση, ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ! Καλούνται εργαζόμενοι/ες να στηρίξουν την κίνηση, πηγαίνοντας τώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Update 16:15

Ανακοίνωση των συγκεντρωμένων από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ:


ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Για σήμερα Τριτη είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Απο νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν έρθει μαζικά στο κτίριο και έχουν αποκλείσει την είσοδο, προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός και να ληφθούν σήμερα αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη πογκρόμ απολύσεων στον Τύπο και αναίρεσης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κρύβεται πίσω από την αδυναμία συγκρότησης προεδρείου και αφήνει εκτεθειμένους τους συναδέλφους στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μη φύγουμε σήμερα από την ΕΣΗΕΑ, αν δεν πάρουν ξεκάθαρη απόφαση ανατροπής των εργοδοτικών σχεδιασμών.

Η συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ συνεχίζεται όσο το ΔΣ αρνείται να καλέσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των επιθέσεων, πίσω από το πρόσχημα του προεδρείου. Να γίνει προεδρείο από όσους στηρίζουν την προοπτική κινητοποιήσεων για την απόκρουση των επιθέσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Τύπο να έρθουν εδώ και να δώσουμε κοινό αγώνα για τα δικαιώματα μας.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φορείς του μαζικού κινήματος να ερθουν εδώ και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


Update 15.55

Η συγκέντρωση έξω από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεχίζεται, όσο αυτό δεν παίρνει αγωνιστικές αποφάσεις. Οι συνηθισμένες τακτικές εκτόνωσης με αποφάσεις για καταγγελίες, ανακοινώσεις, κτλ δε θα περάσουν αυτή τη φορά. Απεργία τώρα! Κατευθυνόμαστε όλοι στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας για να ενισχύσουμε τη συγκέντρωση και να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας.

Update 13.45

Σε 7 αυξήθηκαν τα παριστάμενα μέλη του ΔΣ, γεγονός που σημαίνει ότι αν το επιθυμεί, το ΔΣ μπορεί να βγάλει απεργιακή απόφαση. Είναι στο χέρι τους να σταματήσουν να προκαλούν με την φιλεργοδοτική τους στάση!
Συνάδελφοι συνεχίζουν να συρρέουν προς την ΕΣΗΕΑ.

13.20

Δεκάδες συνάδελφοι έχουν ανταποκριθεί στο σημερινό κάλεσμα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ για να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη στάση της τελευταίας απέναντι στην εργοδοτική επίθεση. Ουσιαστικά η ΕΣΗΕΑ, για ακόμα μία φορά κλείνει το μάτι στους εργοδότες, αφού ο Μπόμπολας συνεχίζει να τρομοκρατεί ανενόχλητος τους εργαζόμενους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, δίνοντας θάρρος και στον Ψυχάρη του ΔΟΛ να κάνει το ίδιο, τη στιγμή που το σωματείο "μας" αδυνατεί ή καλύτερα δεν θέλει να βγάλει προεδρείο, ώστε να καλέσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με την παρουσία τους στο κτίριο μας έχουν τιμήσει 5 μέλη του ΔΣ (μέχρι στιγμής), καθώς φαίνεται ότι οι υπόλοιποι επέλεξαν τα δροσερά νερά των παραλιών, εμπαίζοντας στην ουσία τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαρκή θέση άμυνας, χωρίς καμιά συνδικαλιστική υποστήριξη. Οι 5 παριστάμενοι ξεκινάνε αυτή τη στιγμή να συνεδριάζουν. Από πλευράς μας πρέπει να γίνει σαφές ότι η οργή μας για τους εργοδότες δεν απέχει από αυτή για τους καρεκλοκένταυρους της ΕΣΗΕΑ, όσο αυτή παραμένει ουσιαστικά συμμέτοχη στη μεγαλύτερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Όλοι στην ΕΣΗΕΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: