freeapog130@gmail.com

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Τρίτη, στην "Απογευματινή"


Με νέα απεργιακή κινητοποίηση, σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου, απαντούν τα τρία Σωματεία του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΠΤΑ)  "στην αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», η οποία εξακολουθεί να μην εξοφλεί τους μισθούς των εργαζόμενων για τους τέσσερεις μήνες, δημιουργώντας ανασφάλεια και εργασιακή αβεβαιότητα στους εργαζόμενους".



Τα Σωματεία των εργαζομένων δηλώνουν έτοιμα να αντιδράσουν δυναμικά στα σχέδια της ιδιοκτησίας της "Α" για να προχωρήσει σε "ελεγχόμενη πτώχευση" και τονίζουν πως "η αίτηση της εργοδοσίας για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Νόμου 3588/2007, σε καμιά περίπτωση δεν θα διασφαλίσει στην εργοδοσία, απλήρωτους εργαζόμενους".




Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ)

Την κήρυξη προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας των Τεχνικών Τύπου που εργάζονται στην εφημερίδα "Απογευματινή" από 14:00 της Τρίτης 26 Οκτωβρίου 2010 έως 14:00 της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου 2010, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μπροστά στην αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας "Απογευματινή", η οποία εξακολουθεί να μην εξοφλεί τους μισθούς των εργαζόμενων Τεχνικών Τύπου για τους τέσσερις μήνες, δημιουργώντας ανασφάλεια και εργασιακή αβεβαιότητα στους εργαζόμενους, αποφάσισε, σε συνεννόηση με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Α. να κηρύξει 24ωρη απεργία των συναδέλφων που εργάζονται στην εφημερίδα, με αιτήματα:

Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και την διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και επιδομάτων.

Η αίτηση της εργοδοσίας για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Νόμου 3588/2007, σε καμιά περίπτωση δεν θα διασφαλίσει στην εργοδοσία, απλήρωτους εργαζόμενους.

Καλούνται οι Τεχνικοί Τύπου να συμμετέχουν δυναμικά, μαζί με τους συναδέλφους συντάκτες και διοικητικούς υπαλλήλους στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν οι Ενώσεις, για να μην περάσει η ασυδοσία και η αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ)

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

           Την κήρυξη 24ωρης απεργίας των Διοικητικών Υπαλλήλων που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» από 6.00 π.μ. της Τρίτης 26 Οκτωβρίου έως 6.00 π.μ. της Τετάρτης  27 Οκτωβρίου  2010, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α.
           Το Διοικητικό Συμβούλιο, μπροστά στην αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», η οποία εξακολουθεί να μην εξοφλεί τους μισθούς των εργαζόμενων διοικητικών υπαλλήλων για τους τέσσερεις μήνες, δημιουργώντας ανασφάλεια και εργασιακή αβεβαιότητα στους εργαζόμενους,  αποφάσισε   να κηρύξει 24ωρη απεργία των συναδέλφων  που εργάζονται στην εφημερίδα με αιτήματα:
     Την άμεση εξόφληση, των δεδουλευμένων και τη  διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, των δώρων και επιδομάτων.
     Η αίτηση της εργοδοσίας για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Νόμου 3588/2007, σε καμιά περίπτωση δεν θα διασφαλίσει στην εργοδοσία, απλήρωτους εργαζόμενους.

    Καλούνται οι Διοικητικοί Υπάλληλοι να συμμετέχουν δυναμικά, μαζί με όλους τους συναδέλφους στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν οι Ενώσεις, για να μην περάσει η ασυδοσία και η αυθαιρεσία της εργοδοσίας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: