freeapog130@gmail.com

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ραντεβού στα δικαστήρια τη Δευτέρα

Σουρεαλιστικές σκηνές εξακολουθούν να εξελίσσονται στη Φειδίου, όπου σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι προσήλθαν κανονικά στην εφημερίδα, αναμένοντας (ματαίως προς το παρόν...) έγγραφη ενημέρωση από το διευθύνοντα σύμβουλο της “Απογευματινή ΑΕ”, κ.Κώστα Σαραντόπουλο, ως προς το εάν η “Α” θα τυπωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την εντολή του να κλείσει το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική πύλη προς το πιεστήριο.

Τα σωματεία μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) έστειλαν σήμερα το πρωί εξώδικο στην επιχείρηση, στο οποίο αναφέρουν τα γεγονότα, ζητούν από τον κ.Σαραντόπουλο να ενημερώσει εντός της ημέρας εγγράφως ποιες είναι οι προθέσεις του για το επόμενο διάστημα, και τον καλούν να απέχει από οποιαδήποτε μεθόδευση, η οποία θα είχε ως στόχο να έλθουν οι εργαζόμενοι προ τετελεσμένου γεγονότος. Παράλληλα, έγινε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, καθώς το “παιχνιδι” αυτό (“σήμερα εκδίδεται η εφημερίδα, αύριο δεν εκδίδεται”) κινείται προφανώς στα όρια της νομιμότητας.

Εν τω μεταξύ από τον 5ο όροφο της Φειδίου άρχιζαν να φεύγουν μαύρες σακούλες με άγνωστο περιεχόμενο από το γραφείο του κ.Σαραντόπουλου. Στο ερώτημα τι ακριβώς περιέχουν, η απάντηση ήταν πως μεταφέρονται τα προσωπικά αντικείμενα του διευθύνοντα συμβούλου, όπως η πένα του... Πράγμα, που μας έκανε να αναρωτιόμαστε.

Το κρίσιμο ραντεβού τώρα είναι τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5), όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσε η “Απογευματινή ΑΕ” και με τα οποία ζητά την προσωρινή αναστολή των διώξεων από τους πιστωτές της μέχρι την εκδίκαση της αίτησης της υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99.

Οι εργαζόμενοι θα παρέμβουμε στη διαδικασία, όπως έχουμε δικαίωμα, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων μας, αλλά και γιατί εμείς ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το μέλλον της Απογευματινής, και το έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα εμπράκτως. Αντίθετα οι υπεύθυνοι της ίδιας της ΑΕ με τις ακατανόητες από κάθε άποψη ενέργειες τους οδηγούν στην απαξίωση ένα ιστορικό τίτλο, τον οποίο υποτίθεται ότι προσπαθούν να σώσουν με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Δεν υπάρχουν σχόλια: