freeapog130@gmail.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση Σίμου Κεδίκογλου για "Απογευματινή"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, συναντήθηκε σήμερα, στη Βουλή, με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εφημερίδας «Απογευματινή».
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με τους απολυμένους εργαζόμενους της εφημερίδας «Απογευματινή», εν όψει της εκδίκασης στις 2 Φεβρουαρίου 2011 της αίτησης πτώχευσης, που έχει καταθέσει η εταιρεία.
Στη συνάντησή μας οι εργαζόμενοι τόνισαν, ότι στόχος του εργοδότη είναι η οικονομική εξόντωσή τους, για να αποχωρήσουν οικειοθελώς και να παραιτηθούν των νόμιμων διεκδικήσεών τους, για την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες και όπως κατήγγειλαν δεν υποβάλλονται ούτε οι μισθολογικές καταστάσεις στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Ως συνάδελφος, αλλά και ως πρώην εργαζόμενος στην «Απογευματινή», θλίβομαι για την κατάληξη που έχει μία ιστορική εφημερίδα. Μία εφημερίδα που έχει προσφέρει πολλά στην προσπάθεια για την εδραίωση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Λόγου.
Υπάρχει ηθικό θέμα απέναντι στους εργαζόμενους, καθώς είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» και όχι οι κύριοι υπαίτιοι που καρπώθηκαν την κρατική διαφήμιση.
Στη συνάντηση που θα έχω την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιο για τα ΜΜΕ κ. Τ. Χυτήρη, θα προτείνω - εκτός από την αυτονόητη εφαρμογή του νόμου για τα Μέσα Ενημέρωσης- και τροπολογία, που θα ρυθμίζει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: