freeapog130@gmail.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στον Σίμο Κεδίκογλου οι εργαζόμενοι της "Α"

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Απογευματινής έγινε σήμερα δεκτή από τον τομεάρχη ΜΜΕ  της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ευβοίας, Σίμο Κεδίκογλου, τον  οποίο και ενημέρω σε  επισήμως με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρωτοφανή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί της ιστορικής εφημερίδας.
Συνάδελφος και φίλος από τα παλιά, καθώς έχει εργασθεί επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος στην Απογευματινή, ο κ.Κεδίκογλου είναι και ήταν κοντά μας από το ξεκίνημα της δύσκολης αυτής περιπέτειας. Δεν μας ξέχασε ποτέ και άλλωστε μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές Γιώργο Κοντογιάννη και Αργύρη Ντινόπουλο είχαν καταθέσει ερώτηση στο Κοινοβούλιο για την υπόθεση της Απογευματινής τον Οκτώβριο. Ενήμερος ήδη για τα τεκταινόμενα, ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα μας να συναντηθούμε μαζί του, στο πλαίσιο του νέου του κομματικού ρόλου.
Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων ανέφερε στον κ.Κεδίκογλου όλες τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στο δικαστικό αλλά και συνδικαλιστικό μας αγώνα, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα τόσο για την διασφάλιση των δεδουλευμένων μας και την επιβίωση μας, όσο και για την επιβίωση της ιστορικής αυτής εφημερίδας, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι βιώσιμη.
Επισήμανε ότι από στοιχεία αποδεικνύεται πως η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η εταιρεία «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ», και η οποία εκδικάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, αποτελεί μεθόδευση με στόχο  να μας εξοντώσει οικονομικά και ηθικά, ώστε να μας εξωθήσει σε παραίτηση. Κατήγγειλε ότι παρόλο που δεν έχουμε απολυθεί και ενώ δεν έχει γίνει μεταφορά έδρας, η  διοίκηση της επιχείρησης προσπαθεί με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές –όπως η διακοπή της ηλεκτροδότησης- να μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε το χώρο εργασίας μας, απειλώντας ότι θα μεταφέρει την επιχείρηση σε άγνωστο χώρο, τον οποίο αρνείται να μας γνωστοποιήσει.
Κατήγγειλε επίσης ότι η εταιρεία «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» δεν στέλνει καταστάσεις μισθοδοσίας στο ασφαλιστικό μας ταμείο, παρόλο που υποχρεούται από το νόμο, με αποτέλεσμα να απειλείται η ασφάλιση μας. Ο κ.Κεδίκογλου δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα στην επικείμενη συνάντηση του με τον αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχο Χυτήρη, μεταφέροντας το αίτημα μας να υπάρξει ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και παρέμβαση για την εφαρμογή του νόμου.
Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων της  «Α» συζήτησε με τον κ.Κεδίκογλου επί μακρόν και το ηθικό ζήτημα που προκύπτει,  όσον αφορά στο πόσο εύκολα καταθέτει αίτηση πτώχευσης μία επιχείρηση του τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας  όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και συναλλαγές με το δημόσιο,  όπου προφανώς η θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» δεν τον έβλαψε.
Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής ευχαριστούμε τον κ.Κεδίκογλου για την  προσοχή με την οποία άκουσε τα αιτήματα μας, την στήριξη που μας προσέφερε και τη δέσμευση του να θέσει το ζήτημα στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.  Στο επόμενο διάστημα θα ζητήσουμε να συναντηθούμε επίσης με τον κ.Χυτήρη αλλά και με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να ζητήσουμε την προστασία της πολιτείας από συμπεριφορές της επιχείρησης οι οποιες κινούνται στα όρια της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: