freeapog130@gmail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νέα ερώτηση στη Βουλή για τους εργαζομένους στην "Α"


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ  ΤΟYΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 
ΘΕΜΑ: ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» 


Από το Φεβρουάριο του 2010 που γνωστοποιήθηκε ότι η «Απογευματινή» αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι εργαζόμενοι στην  εφημερίδα ζουν καθημερινά με  το άγχος της επιβίωσης. 
Αρχικά, οι περίπου 130 εργαζόμενοι της «Απογευματινής» έδειξαν ανοχή υπομένοντας τις καθυστερήσεις πληρωμών που ξεκίνησαν από τον Απρίλιο του 2010 με αποκορύφωμα τον Ιούλιο του ίδιου έτους οπότε και διεκόπη η μισθοδοσία των εργαζομένων που έκτοτε παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το δώρο Χριστουγέννων. Από τις 26 Οκτωβρίου του 2010 που διεκόπη η έκδοση της εφημερίδας, η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο.
Ταυτόχρονα, αναστάτωση προκάλεσε στους εργαζόμενους η ανακοίνωση ότι υπεβλήθη αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα περί «ελεγχόμενης πτώχευσης», την οποία στη συνέχεια η ιδιοκτησία απέσυρε και υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης.
Οι εργαζόμενοι στην «Απογευματινή» αγωνιούν όχι μόνο για τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και για τη συνέχεια μιας ιστορικής εφημερίδας με μια επιτυχή διαδρομή 58 χρόνων στον χώρο της ενημέρωσης, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να είναι βιώσιμη.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Με δεδομένο ότι η ιδιοκτησία επέλεξε τη λύση της πτώχευσης και οι εργαζόμενοι είναι πλέον στον «αέρα» κινδυνεύοντας να χάσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, τι προτίθεστε να πράξετε;
2. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να μη θιγούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα;

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2011

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Σίμος Κεδίκογλου
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Αργύρης Ντινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: