freeapog130@gmail.com

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Update #6: ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ! Επιχειρείται σπάσιμο της απεργίας!

Σύνοψη από το blog της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ:

Αφού ο Μπόμπολας απείλησε επανειλημμένα ότι θα κλείσει όλα τα μαγαζιά του λόγω της απεργιακής κινητοποίησης, και οι διευθυντές του δεν έχασαν βέβαια ευκαιρία να αρχίσουν να συγκεντρώνουν υπογραφές για "αμεσοδημοκρατικές" συνελεύσεις προκειμένου να αφουγκραστούν τις διαθέσεις του μεγάλου αφεντικού, το (ασχημάτιστο ακόμα) ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάλεσε γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων του Πήγασου σήμερα Τρίτη 14/6 στις 2 μ.μ., στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (δείτε επίσης εδώ και εδώ). Στο μεταξύ, μια υπενθύμιση προς όλους τους "συναδέλφους", δια χειρός Τζακ Λόντον:  

"Αφού ο Θεός έφτιαξε τον κροταλία, τον φρύνο και τη νυχτερίδα, του είχε περισσέψει λίγο σιχαμένο υλικό από το οποίο έφτιαξε έναν απεργοσπάστη. Ο απεργοσπάστης είναι ένα δίποδο ζώο με περιστρεφόμενη ψυχή, νερουλό μυαλό και σπονδυλική στήλη από ζελέ και κόλλα. Έκει όπου άλλοι έχουν καρδιά, αυτός έχει έναν όγκο από σάπιες αρχές. Όταν ο απεργοσπάστης κατεβαίνει στον δρόμο, ο κόσμος αποστρέφει το βλέμμα, οι άγγελοι θρηνούν στον Παράδεισο και ο διάβολος κλείνει τις πόρτες της Κόλασης για να τον κρατήσει έξω..."



 18.30 Μουσικό διάλειμμα (καθαρά πολιτικό): http://www.youtube.com/watch?v=ArGi1LuQHaQ

 17.00 Αυτή τη στιγμή έξω απο το κτίριο επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Οι συγκεντρωμένοι (εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι) συνομιλούν οργανώνοντας τις ομάδες περιφρούρησης τόσο για το βράδυ όσο και για την αυριανή ημέρα. Θέμα συζήτησης είναι και οι ψευτοτσαμπουκάδες του Μπόμπολα, ο οποίος μπροστά στη σιδερένια θέληση των εργαζομένων άρχισε να χάνει τη ψυχραιμία του και να ρίχνει διάφορες πιστολιές στον αέρα όπως οτι θα κλείσει την "Ημερησία", θα κλείσει το "Έθνος", θα κλείσει τα... πάντα προκειμένου να θέσει τους εργαζόμενους μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, θεωρούν πως ο Μπόμπολας προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει και δηλώνουν ανυποχώρητοι, ενώ ηχηρά γέλια προκάλεσε και η παρέμβαση ενός εργαζόμενου ο οποίος είπε πως "αυτός είναι ικανός να μας απειλήσει πως θα κλείσει και... τα διόδια"!!! 
 Η έκκληση για συμμετοχή στη περιφρούρηση επαναλαμβάνεται διαρκώς και καλό είναι όσοι συνάδελφοι έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μια βόλτα από τον ΠΗΓΑΣΟ.

  • Ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τις "εξαγγελίες" Μπόμπολα στο Greek_TV
  •  
16.15 Πάνω από 120 άτομα - εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι - βρίσκονται στο προαύλιο του ΠΗΓΑΣΟΥ, περιφρουρώντας την απεργία. Όπως μας μεταφέρθηκε, οι συνάδελφοι πραγματοποιούν συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν τα όσα μετέφερε ο Φώτης Μπόμπολας στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Το κλίμα που υπάρχει είναι ότι οι εξαγγελίες περί "λουκέτου" στο καθημερινό της Ημερησίας, περί κλεισίματος και επαναλειτουργίας του "Έθνους" (με νέους συντάκτες και νέες ...συμβάσεις), και περί της φημολογούμενης μεταβίβασης του SentraFM γίνονται με σκοπό για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί ακόμη συνάδελφοι από ΜΜΕ θα μεταβούν στον ΠΗΓΑΣΟ για να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις.


15.00 Εντείνει τις απειλές η εργοδοσία του ΠΗΓΑΣΟΥ

Ο Φώτης Μπόμπολας, σύμφωνα με τις "Τυπολογίες", κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και μέλων του ΔΣ και τους ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί το κλείσιμο  των εντύπων του ομίλου (“Ημερησία” ,” Έθνος”, “Εθνος Κυριακής”, “Goal News”, απαντώντας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του “‘Εθνους”.
Αναλυτικότερα εδώ.


 13.28 Σύμφωνα με το blog της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ "κρίσιμη είναι η κατασταση αυτή την ώρα έξω από τον Πήγασο, καθώς μαζέυονται ολοένα και περισσότεροι εργοδοτικοί, που θέλουν να σπάσουν τη 48ωρη απεργία, που έχει κηρυχθεί από την ΕΣΗΕΑ, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και πρώην συνδικαλιστικής εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Εθνος, Πόπης Χριστοδουλίδου. Ήδη έγινε μια πρώτη επιθετική κίνηση από μέρους των απεργοσπαστών να εισέλθουν στο κτίριο, που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί ελαφρά άτομο από την απεργιακή περιφρούρηση".


Ανταπόκριση από την απεργία στο blog της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ:

http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/06/blog-post_13.html


Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου από το "Έθνος"!

Οι εγκαταστάσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ βρίσκονται επί της οδού Μπενάκη, πολύ κοντά στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό.

Ενημέρωση από το ιστολόγιο της εκπροσώπου των συντακτών: http://e-aman.blogspot.com/

Από GreekTV:

Όλοι στη Μεταμόρφωση σήμερα. Έκκληση για περιφρούρηση στο "Έθνος"

Οι απεργοί δημοσιογράφοι του "Έθνους" απευθύνουν έκκληση για συμμετοχή στην περιφρούρηση της απεργίας στο συγκρότημα Μπόμπολα σήμερα που δίνεται η κρίσιμη μάχη για την απόλυση της Πόπης Χριστουδουλίδου.  Όλοι στο Έθνος". Περισσότερα εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: