freeapog130@gmail.com

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι (χωρίς εισαγωγικά) οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με την καθυστέρηση συγκρότησης προεδρείου από τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ


Νέα έκκληση προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ώστε να συγκροτήσει ΑΜΕΣΑ προεδρείο απηύθυναν οι εργαζόμενοι στο «Έθνος». Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, κάτι που όμως εκφράζει όλους τους συναδέλφους στα ΜΜΕ, ζητούν από τα νέα μέλη του ΔΣ να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες το συντομότερο, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης απέναντι στις μαζικές απολύσεις, τις εξευτελιστικές περικοπές, τις καταστρατηγήσεις της ΣΣΕ (εργασία Κυριακής, υπερεργασία κ.ά.), και εν γένει στην κινεζοποίηση της εργασίας που επιχειρούν οι «βαρόνοι» των ΜΜΕ. 
Οι εξελίξεις βέβαια «καίνε» περισσότερο τους συναδέλφους στον «ΠΗΓΑΣΟ», ο επικεφαλής του οποίου είχε δώσει συγκεκριμένο περιθώριο (31 Μαϊου!) στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να ξεκινήσει συζητήσεις με το νέο προεδρείο για τη ΣΣΕ. Ειδάλλως, είχε διαμηνύσει η εργοδοσία του «ΠΗΓΑΣΟΥ», θα προχωρούσε στο σχέδιο που προέβλεπε ατομικές συμβάσεις με πετσοκομμένους μισθούς, και άλλες τροποποιήσεις, όπως η μείωση του ημερομίσθιου για τις Κυριακές. Οι εργαζόμενοι στο «Έθνος» (σ.σ. ακολουθεί η ανακοίνωση της εκπροσώπου Ιωάννας Ηλιάδη) αποφάσισαν μάλιστα να παραστούν σήμερα, 09/06, στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να ασκήσουν πίεση στα μέλη του ΔΣ, τα οποία ύστερα από τρεις συνεδριάσεις για το ίδιο θέμα απέτυχαν να συμφωνήσουν και να εκλέξουν προεδρείο. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, εργαζόμενοι από αρκετά ακόμη Μέσα προσανατολίζονται στην κατεύθυνση των παρεμβάσεων στην ΕΣΗΕΑ εν ώρα συνεδρίασης του ΔΣ, καθώς δίχως προεδρείο το πεδίο είναι «ανοικτό» για τους εργοδότες ώστε να περάσουν οποιαδήποτε τροποποίηση ορέγονται. Οι πληροφορίες αυτές αναμένεται να ...επιβεβαιωθούν στην περίπτωση που για 4η συνεχή συνεδρίαση δε συγκροτηθεί προεδρείο και οι χιλιάδες – μα ολοένα μειούμενοι - εργαζόμενοι στα ΜΜΕ εξακολουθήσουν να μένουν απροστάτευτοι μπροστά στη λαίλαπα που «χτυπά» τον κλάδο. 

-----

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ - που όπως προκύπτει συμμετείχαν εκπρόσωποι του Μικτού και αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι - από το blog της "Συνέλευσης της Κατάληψης της ΕΣΗΕΑ"

http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/06/blog-post_09.html 


----- 


Η επιστολή της εκπροσώπου του "Έθνους" προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ 
 
Συνάδελφοι, απέστειλα την παρακάτω επιστολή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις 12:30. Σας Καλώ να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση για να πιέσουμε το ΔΣ να συγκροτήσει προεδρείο.
<<Συνάδελφοι,
Σας μεταφέρω την αγωνία των συναδέλφων από το ΕΘΝΟΣ για τη συγκρότηση προεδρείου από το νέο ΔΣ της Ενωσής μας. Έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την ανάδειξη του νέου ΔΣ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχετε συγκροτήσει νέο Προεδρείο, το οποίο θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί συλλογική σύμβαση εργασίας με την ΕΙΗΕΑ. 
Οι συνάδελφοι απορούν πώς είναι δυνατόν 11 εκλεγμένα μέλη να μην συγκροτούν προεδρείο και από την άλλη εκφράζουν την ανησυχία τους και θέτουν ερωτήματα για το εάν πίσω από αυτή την καθυστέρηση υπάρχουν σκοπιμότητες.
Ρωτούν επιπλέον γιατί εφόσον η συζήτηση για την εκλογή του προεδρείου παίρνει τόσο πολύ χρόνο, δεν παραμένετε στην ΕΣΗΕΑ συνεδριάζοντας μέχρι να λύσετε όλα τα τυχόν προβλήματα με διάλογο και να εκλέξετε προεδρείο, αλλά διακόπτετε τις συνεδριάσεις για επόμενες ημέρες. Συνάδελφοι, πρέπει να καταλάβετε ότι στα γραφεία μας ο κόσμος όχι απλά ανησυχεί, αλλά εξαγριώνεται όσο περνούν οι μέρες και δεν συγκροτείται προεδρείο. 
Σας απευθύνω ύστατη έκκληση για την συγκρότηση προεδρείου στη σημερινή συνεδρίαση λύνοντας τις όποιες διαφορές μεταξύ σας, καθώς δεν υπάρχει πλέον χρόνος και η απειλή των ατομικών συμβάσεων (οι οποίες μεταξύ άλλων στρέφονται ευθέως στα θεμέλια της ΕΣΗΕΑ και του ασφαλιστικού μας Ταμείου) είναι υπαρκτή και η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος επιτακτική. Δεν δικαιολογείται άλλη παράταση πρέπει να το καταλάβετε. >>

Η εκπρόσωπος των συντακτών ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής
στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Ιωάννα Ηλιάδη


Πριν από λίγη ώρα με ειδοποίησε ο Εκπρόσωπος των Συντακτών του Βήματος ότι συνυπογράφει την επιστολή και ήδη έστειλε σχετική επιστολή την ΕΣΗΕΑ.

 
Η επιστολή του εκπροσώπου των συντακτών στο "Βήμα":


Προς ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Κοι/ση: ΔΣ ΠΟΕΣΥ
Από Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος στο Μεικτό
Θέμα: Ανάγκη συγκρότησης Προεδρείου
Ημ/νία: 9/6/2011
Συνάδελφοι,
Συνυπογράφω πλήρως το περιεχόμενο της επιστολής της εκπροσώπου του Έθνους, συναδέλφισσας Ιωάννας Ηλιάδη, μεταφέροντας τις ίδιες ακριβώς ανησυχίες από το χώρο μου.
Επισυνάπτω την επιστολή της.
Συναδελφικά
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ



-----

Σημείωση: Τα κείμενα, όπως αυτό, που δε φέρουν την υπογραφή "Εργαζόμενοι στην Απογευματινή" δεν αποτελούν προϊόν συνέλευσης των εργαζομένων, και επομένως δεν εκφράζουν απαραίτητα το σύνολο των εργαζομένων στην "Α". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: