freeapog130@gmail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση στο "Έθνος" - 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ

"ΌΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ". Σαφές το μήνυμα από το πανό που είχαν τοποθετήσει στο προαύλιο των εγκαταστάσεων του ΠΗΓΑΣΟΥ, οι εργαζόμενοι, καθ' όλη τη διάρκεια της πεντάωρης στάσης εργασίας.


00.41 Φήμες που διαρρέονταν από την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η στάση εργασίας φαίνεται να παίρνουν πιο δομημένη μορφή. Σύμφωνα με το blog της "Κατάληψης ΕΣΗΕΑ" η απάντηση της εργοδοσίας, στις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΠΗΓΑΣΟΥ - κατά τη συνήθη τακτική των "βαρόνων" των Media - είναι η απειλή πως θα κλείσει την εφημερίδα "Ημερησία" και τον αθλητικό Ρ/Σ "GOAL". Περισσότερα πατώντας εδώ.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ για την αντίδραση Μπόμπολα και από το GreekTV πατώντας εδώ.

20.45 Παρότι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι δε μετείχαν, η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ομάδα των εργαζομένων στην "Απογευματινή" που παραβρέθηκε δηλώνει ότι θα στηρίξει με την παρουσία της τους δικαιούς αγώνες των συναδέλφων στο "Έθνος" και παντού. Εκφράζουμε την άνευ όρων Αλληλεγγύη μας στην Πόπη Χριστοδουλίδου και με τη φωνή που κάποιοι ανεπιτυχώς προσπάθησαν να μας πνίξουν καλούμε άπαντες τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Οι στιγμές είναι κρισιμότατες. Ας υποτάξουμε τον φόβο, ας κοιταχτούμε όλοι στα μάτια, ας θυμηθούμε το αγωνιστικό παρελθόν του κλάδου. Να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι, κι αν είναι να πέσουμε, ας πέσουμε αγωνιζόμενοι. Για τη δημοσιογραφία και για όλον τον εργατικό κόσμο που οδηγούν στην εξαθλίωση!

19.52 Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και άτομα που συμμετέχουν στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση του Συντάγματος. Μοιράστηκαν φυλλάδια από τους "εργαζόμενους και ανέργους του Συντάγματος" οι οποίοι καλούν σε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 15/6. Μοιράστηκε παράλληλα κείμενο από άτομα που συμμετέχουν στις Λαϊκές Συνελεύσεις Ζωγράφου, Περιστερίου, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Δάφνης, Αμπελοκήπων-Πολυγώνου-Ερυθρού.

19.45 Η στάση εργασίας πλησιάζει στο τέλος της. Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους, ικανοποιημένοι με την απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση και αίτημα την ΆΜΕΣΗ ανάκληση της απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου και τη ματαίωση κάθε σχεδιασμού για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

19.10 Αναγκαία χαρακτηρίζεται η συμμετοχή συναδέλφων από όλα τα ΜΜΕ στην περιφρούρηση της απεργίας. Οι εργαζόμενοι αναμένουν με αγωνία να δουν τη στάση που θα κρατήσουν τα σωματεία των διοικητικών και των τεχνικών.

19.00 "Τρυφερή", ενδεικτική της αγάπης των αφεντικών, λεπτομέρεια: Η απόλυση της Πόπης κοινοποιήθηκε μαζι με την επιταγή στο πατρικό της σπίτι όπου μάλιστα, όπως ειπώθηκε κατα τη διάρκεια της συνέλευσης - που συνεχίζεται τούτη την ώρα στο προαύλιο - ασκήθηκαν πιέσεις στη μητέρα της, προκειμένου να παραλάβει αυτή το εξώδικο... Αυτη τη στιγμή οργανώνονται οι ομάδες περιφρούρησης της 48ωρης απεργίας.

18.50 Γίνεται έκκληση από τους εργαζόμενους για συμμετοχή στην περιφρούρηση της απεργίας, από όσους συναδέλφους μπορούν σε οποίο μέσο κι αν εργάζονται. Να σημειωθεί ότι εξετάζεται να καταγγελθούν στο Πειθαρχικό της Ένωσης οι "συνάδελφοι" επιτελικοί που παραμένουν στα γραφεία τους τώρα, απειθαρχώντας στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ για στάση εργασίας (15.00 - 20.00).

18.30 Δεκάδες εργαζόμενοι και συνάδελφοι που έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους πρωτίστως στη συνάδελφο Πόπη Χριστοδουλίδου και στους απειλούμενους από την εργοδοσία (σ.σ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι "μαγειρεύονται" ατομικές συμβάσεις για την Τρίτη) βρίσκονται στο προαύλιο του ΠΗΓΑΣΟΥ. Μόλις ανακοινώθηκε 48ωρη της ΕΣΗΕΑ Δευτέρα Τρίτη στο "Έθνος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: