freeapog130@gmail.com

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση «Απογευματινή»

Αίτηση πτώχευσης κατά του ιδίου του κ. Κ. Σαραντόπουλου ως επιχειρηματία και κατασκευαστή κατέθεσαν οι 53 πρώην εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Απογευματινή». Στην αίτηση παρατίθενται στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι ο κ. Κ. Σαραντόπουλος είναι ο μοναδικός πραγματικός μέτοχος της «Απογευματινής», η οποία αποτελεί το νομικό προκάλυμμα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ως εκδότη. Η αίτηση κατατέθηκε την ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθεί η Δήλωση Παύσης Πληρωμών της εταιρείας, βάσει την οποίας επιχειρείται να αιτιολογηθεί η άρνηση καταβολής των νόμιμων αποζημιώσεων στο σύνολο του προσωπικού, που παραμένει απλήρωτο από τον Ιούλιο του 2010. 
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα έχει αναστείλει την έκδοσή της από το τέλος Οκτωβρίου και η ιδιοκτησία της έχει αποβληθεί από το ιστορικό κτίριο του Ιδρύματος Μπότση της οδού Φειδίου, λόγω χρεών. Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι οι δύο αιτήσεις πτώχευσης είναι απολύτως συναφείς κι έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι (Μαργετίνα Δ. Στεφανάτου και συνεργάτες) προκειμένου να συνεκδικαστούν.
Το νέο αφορά την παράθεση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η υπεράκτια εταιρεία LAKEHOUSE INVESTMENTS LTD, η οποία συμμετέχει κατά ποσοστό 99,82% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Απογευματινή Α. Ε.», αποτελεί το νομιμοφανές προκάλυμμα του κ. Σαραντόπουλου για τη συμμετοχή του στην εφημερίδα ως αποκλειστικού μετόχου και χρηματοδότη. Μάλιστα, στην αίτηση καταγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία χρηματοδότησης της παράκτιας εταιρείας, η οποία «ελάμβανε και λαμβάνει χώρα με προσωπικά του κεφάλαια». Τα στοιχεία αυτά, καθώς και η δημοσιοποίηση των τραπεζικών εγγυήσεων έναντι μετοχών που κατείχε στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α. Ε., ίσως αποδεικνύουν ότι ούτε η εφημερίδα είναι ανεξάρτητη από τις λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Σαραντόπουλου –όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αρνούμενος να εξοφλήσει το προσωπικό– αλλά συνδέεται κατά έμμεσο τρόπο και με ηχηρά ονόματα που κατέχουν τίτλους κατασκευαστικών και εκδοτικών εταιρειών.

Χριστίνα Κοψίνη

Από "Καθημερινή" , Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

*Διευκρίνιση του freeapog: Οι 53 εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρεται το έξοχο κείμενο της συναδέλφου είναι οι συντάκτες. Η αίτηση πτώχευσης κατά του Κ.Ι. Σαραντόπουλου ως φυσικού προσώπου κατατέθηκε στο δικαστήριο, επιπλέον, από τους νομικούς εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων καθώς και των τεχνικών - δηλαδή από το σύνολο των εργαζομένων στην "Απογευματινή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: