freeapog130@gmail.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Απολύει τους... απλήρωτους! Εκδικείται την 'Α-ξια διευθύντρια της “Α”!

Μέσα στον ορυμαγδό των ημερών, η διοίκηση της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, η οποία χρωστά στους εργαζόμενους δεδουλευμένα πέντε πλέον μηνών, ενώ έχει καταθέσει μία δολία αίτηση πτώχευσης με σκοπό να μας εξοντώσει, άρχισε και τις απολύσεις!
! Η επιχείρηση ειδικότερα γνωστοποίησε με εξώδικο σε πέντε συναδέλφους, εργαζόμενους με μπλοκάκια την απόλυση τους (την οποία οι συνάδελφοι δεν απεδέχθησαν ως παράνομη και καταχρηστική, δεδομένου ότι δεν έχουν λάβει φράγκο), και στη συνέχεια διέκοψε τη σύμβαση της διευθύντριας της Απογευματινής Γιώτας Αντωνοπούλου.

Η κ.Αντωνοπούλου, η οποία από την πρώτη στιγμή της κρίσης κράτησε μία ξεκάθαρη και έντιμη στάση, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση της από τη διοίκηση της επιχείρησης από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία της πτώχευσης, μας ανακοίνωσε τα νέα σήμερα το απόγευμα, ξεκαθαρίζοντας καταρχήν ότι δε μας αποχαιρετά, αφού θα συνεχίσει να δίνει μαζί μας τη μάχη, σε νομικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, μέχρι τη δικαίωση.

Βεβαίως η κίνηση αυτή της επιχείρησης, πέρα από τον καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα που έχει (και μάλιστα απέναντι σε ένα πρόσωπο το οποίο έδωσε τους τελευταίους οκτώ μήνες πραγματική μάχη για να διασωθεί η ιστορική αυτή εφημερίδα), αποδεικνύει την ύπουλη μεθόδευση, που κρύβεται πίσω από την αίτηση πτώχευσης της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”. Και αυτό διότι καμία επιχείρηση που έχει πραγματικό λόγο να πτωχεύσει δεν απολύει εργαζόμενους, ούτε πολύ περισσότερο αντικαθιστά το διευθυντή.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά μας έχουμε να δηλώσουμε στην κ.Αντωνοπούλου το εξής:
Γιώτα για εμάς θα είσαι πάντα η διευθύντρια μας. Όχι μόνο γιατί σε μία εποχή κατά την οποία διευθυντικά στελέχη ΜΜΕ-φερέφωνα της εκάστοτε ιδιοκτησίας, χωρίς καμία αίσθηση συναδελφικότητας και κυρίως χωρίς στοιχειώδη δημοσιογραφική και διευθυντική λογική, προωθούν απολύσεις, περικοπές και την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, στάθηκες στο ύψος των περιστάσεων ως άνθρωπος, ως συνάδελφος και ως δημοσιογράφος. Αλλά και γιατί οι εργαζόμενοι της “Απογευματινής” γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλο την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλες όλο αυτό το διάστημα για να μείνει η εφημερίδα ανοιχτή, για να βελτιωθεί και να αυξήσει την κυκλοφορία και τα έσοδα της, έχοντας απέναντι μία διοίκηση που έκανε ό,τι μπορούσε για να “ρίξει το σκάφος στα βράχια”.

Όπως υπενθύμισες Γιώτα σήμερα στη συνέλευση, ο Μπέρτολτ Μπρέχτ στον “Κύκλο με την κιμωλία” εξέφρασε μία μεγάλη αλήθεια: Μάνα δεν είναι αυτή που γέννησε ένα παιδί, αλλά εκείνη που το αγάπησε και το φρόντισε. Για αυτό το δικαστήριο δεν έδωσε το παιδί στη φυσική μητέρα, η οποία δε δίστασε για να κερδίσει τη δίκη να το ακρωτηριάσει, αλλά στην παραμάνα, που έκανε τα πάντα για να το προστατέψει.

Έτσι είναι. Η “Α” ως ιδέα δεν ανήκει στο διευθύνοντα σύμβουλο της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” κ.Κώστα Σαραντόπουλο, ο οποίος για να κερδίσει τα ψίχουλα των δεδουλευμένων και τα λεφτά των αποζημίωσεων δεν διστάζει να θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο ένα τίτλο με ιστορία 58 χρόνων. Αλλά σε όλους εμάς, στους εργαζόμενους, από τη διευθύντρια μέχρι τις καθαρίστριες, που δώσαμε τιτάνιο αγώνα για να προστατέψουμε το παιδί μας, το σπίτι μας, την εφημερίδα μας. Εμάς, που δεν κλείσαμε την εφημερίδα, αλλά την κρατήσαμε ανοιχτή, διεκδικώντας πάντα με αποφασιστικότητα όλα τα δικαιώματα μας.

Και φυσικά δε σου λέμε “αντίο”, όχι μόνο διότι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αλλά και γιατί απόφαση των εργαζομένων είναι η κ.Γιώτα Αντωνοπούλου να είναι δίπλα μας ως διευθύντρια μας και στην επόμενη έκδοση της “Απογευματινής των Εργαζομένων”



 Εργαζόμενοι στην "Α" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: