freeapog130@gmail.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Νέο μπαράζ απολύσεων στον ΔΟΛ! (διαρκής ενημέρωση)

Update 20:16

Η διοίκηση του ΔΟΛ - ναι, η ίδια που έλεγε στους δημοσιογράφους "μην κουνηθείτε, θα απολύσω μόνο διοικητικούς" και έκτοτε έχει απολύσει δεκάδες δημοσιογράφους - προέβη πριν λίγο σε ανακοίνωση ...υποσχέσεων: 


"Μετά την αναστολή της έκδοσης του καθημερινού Βήματος κατέστη αναγκαία και ανακοινώθηκε η διακοπή της συνεργασίας με 28 συναδέλφους . Καταβλήθηκε προσπάθεια ορισμένοι να αξιοποιηθούν και σε άλλα έντυπα του ΔΟΛ και έτσι ο αριθμός περιορίστηκε στους 20. Δεν θα υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις"

Update 18:58


Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης  “Βήματος”
Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.
2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε. Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.
3) --- (σ.σ. το σημείο 3 αφαιρείται από τη δημοσίευση λόγω νέου, διορθωμένου, ανακοινωθέντος από τη συνέλευση των εργαζομένων στο "Βήμα")

4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.


Update 18:49

Οι εργαζόμενοι τους "Βήματος" αποφάσισαν να κινηθούν προς τα τυπογραφεία ("Ίριδα") για να μπλοκάρουν την έκδοση του κυριακάτικου φύλλου. Ταυτόχρονα η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να βρίσκονται σε συνέλευση διαρκείας, απέχοντας από την εργασία τους, μέχρι να αποφασίσει η ΕΣΗΕΑ αν θα προχωρήσει ή όχι σε απεργία στην εφημερίδα και τον οργανισμό. (από Τυπολογίες). Τονίζεται ότι η διοίκηση του ΔΟΛ, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν υπολογίζει ΤΙΠΟΤΑ, προέβη στις απολύσεις αφού πρώτα έκλεισε - με τους ανθρώπους που μετά απέλυσε - την ύλη του κυριακάτικου φύλλου! Ίχνος ντροπής!

Update 17:56

Αρκετοί εργαζόμενοι συγκεντρώνονται, σταδιακά, έξω από το κτίριο του ΔΟΛ. Στη Μιχαλακοπούλου, σύμφωνα με τις Τυπολογίες, ήδη έφθασαν "από την ΕΣΗΕΑ οι Νταβανέλλος, Βιδάλη και Νταουντάκη και ο Νικολόπουλος από την ΠΟΕΣΥ".

Update 17:45

Οι απολύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο "Βήμα", αφορούν - όπως φαίνεται - μόνο δημοσιογράφους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνέλευση και απευθύνουν κάλεσμα αλληλεγγύης στους συναδέλφους - εργαζομένους στα ΜΜΕ.

Update 16:51

Οι επιβεβαιωμένες απολύσεις είναι τρεις, ως τώρα. Εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες της "λίστας του ΔΟΛ" εν ολίγοις. Όσοι συνάδελφοι μπορούν ας σπεύσουν στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου τώρα.

Update 16:27 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΔΟΛ μόλις κοινοποίησε τις απολύσεις 21 συναδέλφων! 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ 

Σε ύψιστη αγωνιστική ετοιμότητα καλεί η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εργαζομένων στο ΔΟΛ, ύστερα από την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, ότι η διοίκηση της εταιρείας θα προχωήσει σε απολύσεις συντακτών του ΒΗΜΑΤΟΣ, εντός της ημέρας,
Ο διευθυντής της εφημερίδος Π.Καψής αρνήθηκε να διαψεύσει τις φημολογίες σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα Τάσο Αναστασιάδη.
Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που θα απαντήσουν στην εργοδοτική αυθαιρεσία με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας με όλα τα μέσα.
‘Ετσι κι αλλιώς στον ΔΟΛ όλοι οι εργαζόμενοι είναι «εν δυνάμει» απολυμένοι.
Η επίκληση της όποιας νομιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται είναι η αποδοχή και η συναίνεση σε τετελεσμένα γεγονότα.
Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είμαστε ακόμα ζωντανοί γιατί συνεχίζουμε με όρους ταξικής αλληλεγγύης να αντιστεκόμαστε στη βία και στον αυταρχισμό.

(σ.σ. η ανακοίνωση εκδόθηκε προτού επιβεβαιωθεί το νέο μπαράζ απολύσεων)





Δεν υπάρχουν σχόλια: