freeapog130@gmail.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Nέα "σφαγή" εργαζομένων στο "Βήμα" - Με 48ωρη απαντά η ΕΣΗΕΑ

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας στην κυριακάτικη έκδοση του Βήματος, στην ψηφιακή έκδοσή του και στο ΒΗΜΑ FM, ως απάντηση στις 28 απολύσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από την εργοδοσία του ΔΟΛ, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για τον όμιλο, χωρίς όμως σε αυτή να συμπεριλαμβάνεται η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", στην οποία οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν ξεχωριστή συνέλευση. Η απεργία ορίστηκε για άυριο και μεθάυριο (από αύριο 2/12 τις 9.00 π.μ. μέχρι το Σάββατο το πρωί σις 9.00 ) έχοντας ως άμεσο στόχο να μην κυκλοφορήσουν τα κυριακάτικα φύλλα.



Οι εργαζόμενοι πιέζονται σθεναρά από την εργοδοσία να δώσουν από σήμερα τα κείμενά τους για τα Κυριακάτικα φύλλα, ή να εργαστούν  το Σάββατο, με τηλεφωνήματα που δέχονται από την εργοδοσία στα προσωπικά τους τηλέφωνα. Η ΕΤΙΠΤΑ, δηλώνει την αντίθεσή της τα μέλη της να εισέλθουν στο κτίριο και να εργαστούν, καλώντας τους να παραμείνουν στην διαρκή συνέλευση, που λαμβάνει χώρα στο εξωτερικό του κτιρίου από περίπου 100 εργαζόμενους, οι οποίοι αναμένουν και τα νεότερα από τα Νέα.

Αν και οι εργαζόμενοι στα Νέα αποφάσισαν ότι θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις που θα εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ, ο Σόμπολος που παραβρίσκεται στο κτίριο δήλωσε, στους συγκεντρωμένους στην είσοδο εργαζόμενους, ότι κατευθύνεται προς τα Νέα για να δει "τι θέλουν οι εργαζόμενοι" εκεί. Σε ερώτηση των εργαζομένων για τη στάση που θα ακολουθήσει η ΕΣΗΕΑ σε περίπτωση που η απεργία κυρηχτεί παράνομη, απάντησε ότι "αν χρειαστεί θα μπω φυλακή", χαρίζοντας μια ευχάριστη νότα δροσιάς.


Η έμπρακτη αλληλεγγύη με φυσική παρουσία στο κτίριο παραμένει επιτακτική, τόσο σήμερα όσο κυρίως αύριο και μεθαύριο.

 http://katalipsiesiea.blogspot.com/2010/12/48.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: