freeapog130@gmail.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Δίχως τέλος η δοκιμασία των εργαζόμενων στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Άνω Λιοσίων "ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM"

ΥΠΟΜΝΗΜΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM 
Οι  εργαζόμενοι του  ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, βρίσκονται σε «νέα» επίσχεση εργασίας από τις 14 Ιουλίου, λόγω της  μη καταβολής των  δεδουλευμένων αποδοχών όπως είχε συμφωνηθεί στο υπουργείο  Εργασίας με το σύμβουλο του Υπουργού κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο μετά το Πάσχα. Ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς όχι μόνο, δεν τήρησε τη συμφωνία για καταβολή του τρέχοντος μισθούς συν ένα μισθό από τους οφειλόμενους, αλλά ελέω μνημονίου προχώρησε σε περικοπές μισθών….
Λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου η διοίκηση του σταθμού, μας κατέβαλε το μηνιάτικο του Ιουλίου, το επίδομα αδείας συν ένα ποσό έναντι (μισό μηνιάτικο), από τον δεύτερο μισθό (1+1) που συμφωνήθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Στο σημείο αυτό να σας θυμίσω, ότι στο υπουργείο Εργασίας, είχε συμφωνηθεί να μας προκαταβάλλεται στις αρχές κάθε μήνα ο τρέχων μισθός, συν ένας από τους οφειλόμενους. Αυτό ίσχυσε τελικά, μόνο τον πρώτο μήνα (Απρίλιο) καθώς τους επόμενους μήνες, εκτός των περικοπών στο τρέχων μηνιάτικο, λόγω μνημονίου, το δεύτερο μηνιάτικο ήταν «πετσοκομμένο» κατά το ήμισυ, ή κατά το 1/3!                                                                                                                 Όπως αντιλαμβάνεστε, από τις αρχές Αυγούστου θα έπρεπε να μας έχει καταβληθεί ο μισθός του Αυγούστου, συν ένας μισθός από τους οφειλόμενους. Αντί αυτού, μας κατέβαλαν τον μισθό Ιουλίου, επίδομα αδείας βάσει μνημονίου και το «πετσοκομμένο» δεύτερο μηνιάτικο, μετά τα μέσα Αυγούστου. Στις 7 Σεπτεμβρίου μας κατέβαλαν το μηνιάτικο του Αυγούστου, χωρίς το δεύτερο οφειλόμενο μηνιάτικο. Το 1+1 το αναίρεσε η δημοτική αρχή, η οποία τώρα θέλει να ανοίξουμε τα μικρόφωνα εξαιτίας της  προεκλογικής περιόδου και θέλει να επανέλθει στη συμφωνία του 1+1 ξανά από τώρα, χωρίς στην πραγματικότητα να μπορεί να την υλοποιήσει. 
Σχετικά με τις περικοπές λόγω μνημονίου σας θυμίζω, ότι παρά το γεγονός πως υπάρχουν οφειλές από το 2009 και για τους τρεις μήνες του 2010 συν το δώρο Πάσχα 2010, (ενώ δεν έχει καταβληθεί η άδεια του 2009 που δεν ελήφθη, και δεν έχουμε λάβει την άδεια του 2010), οι διοικούντες ήδη έχουν προχωρήσει σε περικοπές 10% από τον Ιούνιο και 7% από τις αρχές του έτους, στους μισθούς των εργαζομένων οι οποίοι δεν έχουν καταβληθεί. Ωστόσο οι περικοπές, έγιναν αναδρομικά, για λεφτά που ακόμη, δεν έχουμε εισπράξει!!!                                                                                
Τα  διευθυντικά στελέχη  του σταθμού, Χάρης  Μπότσαρης (γενικός  διευθυντής ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM) και Γιάννης Ντάσκας (διευθυντής ειδήσεων- αρχισυντάκτης ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM), συν το Γιάννη Παπαγιάννη (που μετά τη λήξη της επίσχεσης, αρχές του περασμένου Απριλίου υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με το Δήμαρχο των Άνω Λιοσίων κ. Χρήστο Παππού) δεν δίνουν πλέον σημεία ζωής στο σταθμό ενώ ο Γιάννης Παπαγιάννης δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σταθμό, καθώς έδινε ρεπορτάζ τηλεφωνικά μόνο στην εκπομπή των κ.κ. Μπότσαρη και Ντάσκα. Ο κ. Μπότσαρης εμφανίστηκε εν καιρώ επίσχεσης στις πληρωμές και μάλλον εξυπηρέτησε και τους άλλους δύο συνεργάτες του (Ντάσκα, Παππαγιάννη) εισπράττοντας για λογαριασμό τους, το μισθό τους. Όλοι τους, μάλλον πλέον, πληρώνονται κανονικά καθώς πιθανότατα προσφέρουν «προεκλογικές» υπηρεσίες στο Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Χρήστο Παππού, καθώς δεν έχουν εμφανιστεί στο σταθμό το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο από τις 20 Οκτωβρίου, οι κύριοι Μπότσαρης και Ντάσκας εργάζονται στο ράδιο 9 (πρώην Θέμα 9,89 fm) καθώς έχουν εκπομπή 15:00 με 17:00. Είναι η ίδια ακριβώς εκπομπή που έκαναν και στον ΞΕΝΙΟ, την στιγμή που επισήμως δεν έχουν παραιτηθεί από αυτόν. Άλλωστε έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τη Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων, το οποίο σύμφωνα με τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου, προβλέπει καθαρά 3.500 ευρώ για τον κ. Μπότσαρη, 3.000 ευρώ για τον κ. Ντάσκα και 2.500 ευρώ για τον κ. Παπαγιάννη.
Oι ασφαλιστικές εισφορές σε ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ, δεν αποδίδονται την τελευταία τετραετία. Δηλαδή, η τωρινή Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων του κ. Χρήστου Παππού, δεν έχει πληρώσει τις εισφορές στα ταμεία μας από τη στιγμή που ανέλαβε το Δήμο, παρόλο που τα συγκεκριμένα ποσά έχουν παρακρατηθεί (όταν πλήρωνε!!!) από του μισθούς των εργαζομένων!!! Παράλληλα, δεν αποδίδεται στην εφορία και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών που επίσης παρακρατείτε από τους μισθούς των εργαζομένων όταν φυσικά πληρώνει!!!                        
Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή, προχωράει συνεχώς σε ρυθμίσεις  των οφειλών προς την εφορία, προκειμένου  να παίρνει φορολογική ενημερότητα και σε αντίστοιχες ρυθμίσεις προς το ΙΚΑ για την ασφαλιστική ενημερότητα, που απαιτούνται προκειμένου να εγκρίνονται τα εντάλματα πληρωμών. Δεν έχει προχωρήσει όμως σε καμία ρύθμιση προς ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ με αποτέλεσμα το χρέος προς τα ταμεία μας να έχει διογκωθεί!!!
Για όλα αυτά, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι του  ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, οι οποίοι τα έχουν καταγγείλει όλα στους αρμόδιους φορείς και τα συνδικαλιστικά σωματεία.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Η΄ ΣΤΗ  ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΜΜΕ  ΣΕ Α.Ε.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η΄ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ  ΠΟΥΘΕΝΑ…

Είμαστε δίπλα  στους εργαζομένους της Απογευματινής, που «βιώνουν» δύσκολες στιγμές, μετά την πτώχευση που κήρυξαν οι διοικούντες της ιστορικής εφημερίδας. Ένας για όλους, και όλοι για έναν, απέναντι στους εργοδότες που «πλουτίζουν» στις πλάτες μας!!! 


Οι  εργαζόμενοι του  Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Άνω Λιοσίων  ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: