freeapog130@gmail.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

"Το ημερήσιο Βημα κλείνει: Μαζί τα φάγανε, εμείς τα πληρώνουμε!"

     "Μέχρι και πριν λίγες ημέρες το μεγάλο αφεντικό του Τύπου, ο Ψυχάρης (ασφαλώς) έπαιρνε όρκο. “Θα φύγουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και θα μείνουν μόνο δημοσιογράφοι. Δημοσιογραφικός Οργανισμός λεγόμαστε. Δε μπορεί οι διοικητικοί να τρώνε θέσεις από δημοσιογράφους”, διαβεβαίωνε. Σκοπός; Η διάσπαση των εργαζομένων. Και την πέτυχε!    Στο όνομα της κρίσης ασφαλώς. Της κρίσης ΜΑΣ! Γιατί στο μεσοδιάστημα και πάλι στο όνομα της κρίσης τσέπωσε ένα σκανδαλώδες δωράκι από την Εθνική Τράπεζα η οποία αγόρασε στο όνομα της κρίσης (θα επαναλάβουμε με κίνδυνο να γίνουμε γραφικοί) το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται ο όμιλος έναντι 26 εκατ. ευρώ!! “Σύμβαση πώλησης και μακροχρόνιας επανεκμίσθωσης του ιδιόκτητου κτιρίου” ονομάζεται στη γλώσσα τους. Στη δική μας; Συναλλαγή. 
     Το πείραμα της κυβέρνησης και της τρόικας ξεκίνησε στο ΔΟΛ και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Τυχαίο άραγε το γεγονός ότι ο Ψυχάρης ξεκίνησε πρώτος τον χορό των μαζικών απολύσεων κι όλοι οι υπόλοιποι δειλά- δειλά ξεκίνησαν με μεμονωμένες απολύσεις, περικοπές επιμισθίων, περικοπές μισθών, αλλαγές συμβάσεων; Ο killer όμως ε; Αλλο κύρος. Εκοψε πρώτα 150 κεφάλια (διοικητικοί ΔΟΛ και Ελληνικά Γράμματα), τώρα σφραγίζει το ημερήσιο Βήμα (ναι συνάδελφοι, εκείνο για το οποίο ζητούσε τις υπογραφές σας κατά της απεργίας για να μην κλείσει) και τώρα περνάει και στους δημοσιογράφους. Όλους εκείνους που περνούσαν κάτω από τα πανό των συναδέλφων διοικητικών όταν οι σφαγές αφορούσαν εκείνους.
     Υ.Γ. Να σημειώσουμε ότι η συναλλαγή Ψυχάρη- Εθνικής (κράτους δηλαδή) είναι δάνειο 26 εκατομμυρίων για 12 χρόνια με εγγύηση το ακίνητο, και δόσεις τα μισθώματα. Οι λογιστικές εγγραφές διαφέρουν.
     Τα μισθώματα που θα πληρωθούν θα εγγράφονται σαν έξοδα και θα αφαιρούνται από τα έσοδα που θα φορολογούνταν με 40%. Δηλαδή αν στα δώδεκα αυτά χρόνια ο ΔΟΛ πληρώσει 30 εκατομμύρια σε μισθώματα θα έχει γλιτώσει 12 εκατομμύρια από φόρους. Συνάδελφε θα έπαιρνες άραγε ποτέ εσύ δάνειο με τέτοιους χαριστικούς όρους;
Οι διευθυντές εξέδωσαν το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου. Την τελευταία λέξη θα την πουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι".

Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ


2η ενημερωση απο Διακλαδικη Πρωτοβουλια ΜΜΕ:

"Διαλέχτε: Μειώσεις μισθών ή απολύσεις; Ρώσικη ρουλέτα ή χαρακίρι;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: