freeapog130@gmail.com

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κερδίσαμε την πρώτη "μ-Α-χη"!



Η Δικαιοσύνη σήμερα εισάκουσε τη φωνή των απλήρωτων και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζομένων της “Απογευματινής” και απέρριψε το αίτημα της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” για έκδοση Προσωρινής Διαταγής που δεν θα επέτρεπε πλέον ούτε καν την προσπάθεια είσπραξης των χρημάτων μας, με κατασχέσεις ή άλλους νόμιμους τρόπους. Με δυο λόγια πετύχαμε μία μεγάλη δικαστική νίκη, ουσιαστική και ηθική. Η θετική έκβαση αυτής της πρώτης μάχης αλλάζει τα δεδομένα και μας γεμίζει ελπίδα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, ενόψει της εκδίκασης στις 2 Φεβρουαρίου 2011 της αίτησης πτώχευσης που έχει καταθέσει, έχει ζητήσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην επιτρέπεται στους πιστωτές της (δηλαδή στους εργαζόμενους) η διεκδίκηση των χρημάτων τους με όλους τους νόμιμους τρόπους. Το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα έχει ορισθεί για τις 17 Δεκεμβρίου και χθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου συζητήθηκε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Οι εργαζόμενοι, διά των δικηγόρων μας, ασκήσαμε Κύρια Παρέμβαση, ζητώντας από το δικαστήριο να μην δώσει προσωρινή διαταγή υπέρ της επιχείρησης, προσκομίζοντας στοιχεία, που προέκυψαν από νομική και δημοσιογραφική έρευνα και τα οποία αποδεικνύουν ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, παρόλο που έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, εξακολουθεί να πληρώνει όλους τους πιστωτές της, με μόνη εξαίρεση εμάς τους εργαζόμενους! Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι στόχος της διοίκησης της επιχείρησης με την αίτηση πτώχευσης είναι να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, προκειμένου να αποχωρήσουμε οικειοθελώς και να παραιτηθούμε από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που νόμιμα δικαιούμαστε. Δηλαδή να μας πετάξει στο δρόμο. Γι’ αυτό με την Κύρια Παρέμβασή μας και ενάντια στην Αίτηση Πτώχευσης και εναντίον της χορήγησης Προσωρινής Διαταγής εκφράσαμε την άποψη ότι δεν πρέπει να δοθεί προσωρινή διαταγή, η οποία θα επέτρεπε στην επιχείρηση αυτή τη μεθόδευση, αποκλειστικά εις βάρος των εργαζόμενων.

Το δικαστήριο εξέτασε προσεκτικά όλα τα νομικά δεδομένα και εξέδωσε σήμερα την απόφαση του: Το αίτημα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ . Και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, ετοιμαζόμαστε με αισιοδοξία για την επόμενη νομική μάχη και τα επόμενα βήματα μας.

Η νίκη μας αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι συνήθως όταν ζητείται μία τέτοια προσωρινή διαταγή το δικαστήριο τη δίνει, με το σκεπτικό ότι σύντομα ακολουθεί η δίκη (εν προκειμένω στις 17.12) . Είναι προφανές ότι το Δικαστήριο πείστηκε τόσο πολύ από τα συντριπτικά επιχειρήματά μας , που ούτε αυτή την «περίοδο χάριτος» των 20 ημερών δεν έδωσε στην επιχείρηση… Και βέβαια σε όλη αυτήν την ιστορία αναδεικνύεται το πρωτοφανές : να κάνουν πλέον ασφαλιστικά μέτρα όχι οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα των οποίων απειλούνται, αλλά η εργοδοσία ώστε να μην επιτραπεί στους εργαζόμενους να προχωρήσουν νόμιμα στις διεκδικήσεις τους !!!.

Το γεγονός ότι το δικαστήριο στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” οφείλειται στο ότι τα στοιχεία, που προσκομίσαμε οι εργαζόμενοι δια των δικηγόρων μας, αποδεικνύουν ότι η πρόθεση της επιχείρησης είναι -αν μη τι άλλο- ύποπτη. Οι εργαζόμενοι όμως έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, και με δεδομένο ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας, είμαστε βέβαιοι πως η νίκη θα είναι δύσκολη, αλλά θα είναι δική μας. 


Εργαζόμενοι στην "Α" 


Δεν υπάρχουν σχόλια: