freeapog130@gmail.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Κι όμως, είμαστε ακόμη εδώ. Και θα παραμείνουμε.


    Δέκα ημέρες μετά την αίτηση πτώχευσης της  “Απογευματινής ΑΕ” οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας παραμένουμε στις επάλξεις. Πιστοί στο καθημερινό μας ραντεβού στη Φειδίου ερχόμαστε και θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε κανονικά στα γραφεία μας. Θα είμαστε δε παρόντες στο δεύτερο μας σπίτι 24ώρες το 24ωρο. Επομένως εάν ορισμένοι εκ της διοικήσεως απεργάζονται... περίεργα σχέδια, να ξέρουν ότι ματαιοπονούν. Και εάν ορισμένοι νόμιζαν ότι θα παραιτηθούμε έτσι απλά από τα νόμιμα δικαιώματα μας, έκαναν λάθος.  
    Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις, και τις θέσεις εργασίας μας, καλώντας το διευθύνοντα σύμβουλο της “Απογευματινή ΑΕ” Κώστα Σαραντόπουλο έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να αλλάξει στάση, και να δείξει εμπράκτως πνεύμα συνεργασίας μαζί μας, ώστε να σωθεί αυτή η ιστορική εφημερίδα. Όσο για την απορία, που εξέφρασε “μα γιατί έρχεστε στην εφημερίδα;”, είναι απλώς ακατανόητη.  
    Σε κάθε μας βήμα έχουμε τη συμπαράσταση των συνδικαλιστικών μας οργάνων, και όλων των συναδέλφων μας, που αντιλαμβάνονται πως η ιστορία της "Απογευματινής", έτσι όπως εξελίσσεται σε μία περίοδο κατά την οποία επαπειλείται μία άνευ προηγουμένου καταιγίδα σε όλα τα ΜΜΕ, δεν αφορά μόνο τους 130 “ομήρους” της Φειδίου, αλλά το σύνολο του κλάδου. Γιατί εάν περάσουν τα σχέδια της διοίκησης της “Απογευματινή ΑΕ” είναι προφανές ότι θα λειτουργήσουν ως πρότυπο και για άλλους ιδιοκτήτες, ανοίγοντας δυσάρεστους δρόμους... Η "Απογευματινή" λοιπόν θα είναι η “μητέρα όλων των μαχών”. Και τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα και με όπλο μας τη στήριξη των σωματείων μας και την αλληλεγγύη των συναδέλφων μας.  

Οι τελευταίες εξελίξεις από το “μέτωπο” είναι  οι εξής:  
    *Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει κονδύλι για τα δικαστικά μας έξοδα, δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας μία πολύμηνη αντιπαράθεση με την επιχείρηση, καθώς και τη χορήγηση βοηθήματος, ώστε να αντέξουμε και να μην υποκύψουμε στον εκβιασμό της διοίκησης της “Απογευματινή ΑΕ”. Οι συντάκτες της Απογευματινής ευχαριστούμε το συνδικαλιστικό μας όργανο, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της κρίσης διαρκώς στο πλευρό μας.  
    *Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο  του ΕΔΟΕΑΠ έλαβε ομόφωνη απόφαση για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των συντακτών της “Απογευματινής”, χωρίς την καταβολή  του μηνιαίου ποσού, που καταβάλλουν οι άνεργοι ή οι μη έχοντες ασφάλιση, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν χωρίς δουλειά. Ευχαριστούμε τον ΕΔΟΕΑΠ για την κίνηση αυτή, η οποία μας ανακουφίζει ουσιαστικά και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.  
Πάνω από  όλα όμως ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας, που εξακολουθούν και τηλεφωνούν εκφράζοντας την αγωνία τους για  την τύχη μας και δηλώνοντας ότι περιμένουν η “Α” να κρεμαστεί στα περίπτερα ξανά.


Εργαζόμενοι στην "Α"

Δεν υπάρχουν σχόλια: