freeapog130@gmail.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Καθολική στήριξη από το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

    Η στήριξη και η διάθεση για βοήθεια και έμπρακτη αλληλεγγύη προς εμάς, τους εργαζόμενους της “Απογευματινής”, όπως εκφράστηκε ομόφωνα από τους συναδέλφους – εκπροσώπους στην ΕΣΗΕΑ – στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, χθες Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, όχι μόνο μας συγκινεί, αλλά μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε στο δύσκολο μονοπάτι που έχουμε μπροστά μας.
Ενδεικτικό της αγωνίας του δημοσιογραφικού κόσμου που αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη σημασία έχει - όχι μόνο για τους 130 εργαζόμενους αλλά για το σύνολο του κλάδου - η περιπέτεια της “Απογευματινής” να έχει αίσιο τέλος, ήταν το γεγονός ότι το Μεικτό Συμβούλιο ζήτησε η ενημέρωση και η συζήτηση να ξεκινήσει από το θέμα της “Α”.
    Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της “Α” στην ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε το Συμβούλιο για την ανακοίνωση της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας που έκανε ο πρόεδρος του ΔΣ της “Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.” Σπυρίδων Μαύρος, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου - ανακοίνωση για την οποία την ίδια ημέρα ενημερώθηκε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, την ώρα που βρισκόταν σε συνεδρίαση. Μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος των εργαζομένων της “Α” τόνισε ότι η ΕΣΗΕΑ στάθηκε στο πλευρό μας όλον αυτόν τον καιρό, και τώρα χρειαζόμαστε την έμπρακτη στήριξή της περισσότερο από ποτέ. Στήριξη η οποία ζητήθηκε να εκφραστεί όχι μόνο με την καταδίκη από το θεσμικό μας όργανο των μεθόδων του Διευθύνοντα Συμβούλου της “Απογευματινή Α.Ε.” Κώστα Σαραντόπουλου, που εκτιμούμε ότι αποσκοπούν στο να παραιτηθούμε άνευ αποζημιώσεων, αλλά και με την παροχή πρόσθετης νομικής βοήθειας.
    Υπενθυμίζεται ότι οι συντάκτες της “Απογευματινής” με ομόφωνο ψήφισμα μας, από την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, είχαμε ζητήσει από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να εγκρίνει κονδύλι για την αμοιβή δικηγόρου της επιλογή μας, την οποία έχουμε εξουσιοδοτήσει, ώστε να αντιμετωπίσει εξειδικευμένα τη νομική αντιπαράθεση που προβλέπεται να έχουμε με την επιχείρηση για πολλούς μήνες ακόμη. Καθώς το ΔΣ δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση (θετική ή αρνητική) για το αίτημα μας , η εκπρόσωπος μας απευθύνθηκε μέσω του μεικτού στους συναδέλφους μας σε όλα τα ΜΜΕ, ζητώντας και την οικονομική τους υποστήριξη, πέρα από την ηθική τους συμπαράσταση και αλληλεγγύη.
    Επανέλαβε επίσης, την επιθυμία μας να εξετάσουμε τρόπους, ώστε να μπορέσουμε -με τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ- τουλάχιστον να εκδώσουμε ένα αποχαιρετιστήριο φύλλο, δεδομένου ότι εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ο κ.Σαραντόπουλος στις 28 Οκτωβρίου απλά σταμάτησε την εφημερίδα στο πιεστήριο, δεν μπορέσαμε ούτε καν να πούμε αντίο.
Η ανταπόκριση των υπόλοιπων εκπροσώπων στα αιτήματα μας ήταν απολύτως θετική, καθώς ουκ ολίγοι παρενέβησαν εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα μας παράσχει κάθε βοήθεια και θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια μας, καθώς άλλωστε πάντα κινούμαστε υπό την ομπρέλα του θεσμικού μας οργάνου.         Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για το γνήσιο ενδιαφέρον τους, και με τη σειρά μας στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, του ΔΟΛ και του Πήγασου και της Ελευθεροτυπίας όπου οι απολύσεις συνεχίζονται, και σε όλους τους συναδέλφους σε όλα τα ΜΜΕ, που έρχονται αντιμέτωποι το διάστημα αυτό με μία πραγματική καταιγίδα επικίνδυνων εξελίξεων. Μία καταιγίδα που απειλεί ακόμη και τη θεμελιώδη κατάκτηση των συλλογικών συμβάσεων, και η οποία δε μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. 


Εργαζόμενοι στην "Α" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: